Om de maand krijgt u meerdere cabaretacts te zien, waarbij de cabaretiers het beste van hun programma gaan spelen of nieuwe dingen gaan uitproberen. U ziet een mix van nieuw talent en ervaren cabaretiers. Hieronder ziet u de speellijst voor 2022.

De avonden vinden plaats in het ZIMIHC theater Wittevrouwen (Bouwstraat 55, Utrecht). Zaal open om 19.30. Aanvang 20.00

Poster Paul mei 2022_RZ3.jpeg

28 mei

Jasper van der Veen

Meer over Jasper op Instagram.

Jeroen Leenders

Meer over Jeroen op zijn website.

Hakken in het Zand 26 maart 2022: Felix Heezemans, Pieter Verelst en José Schuringa

26 maart

Felix Heezemans

“Ik denk dat ik gewoon goed ben in klagen,” zo reageerde Felix Heezemans nuchter toen hij de Publieksprijs van het Leids Cabaretfestival 2017 in de wacht sleepte. En dat typeert deze Utrechter. Want er zijn weinig andere comedians die op zo’n ontzettend grappige manier kunnen zeuren over de dagelijkse ergernissen in het leven.

Bejaarden, hipster-eten of stadswachten: sommige mensen worden er alleen maar chagrijnig van, maar Heezemans wordt er chagrijnig van én schrijft er vervolgens 10 goede grappen over. Bereid je dus maar goed voor om dubbel te liggen om de absurdistische gedachten van deze verrukkelijk knorrepot.

Meer over Felix op zijn website.

Pieter Verelst

Pieter Verelst (1990) studeerde in 2014 af aan de Toneelafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

In 2014 speelde hij bij het Groningse Noord Nederlands Toneel 'Oresteia' van de Griekse tragediedichter Aischylos. Die voorstelling kreeg van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties een Zilveren Krekel, een nominatie voor de indrukwekkendste jeugdvoorstelling van het theaterseizoen.

Datzelfde jaar wint hij met de monoloog 'Mijn broer en ik' zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival.

In 2015 kreeg hij de cultuurprijs voor jong debuut in zijn thuisbasis Heist-op-den-Berg. En in 2016 won hij met de monoloog ‘Mijn broer en ik’ zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam. In de herfst van 2017 werd ‘Mijn broer en ik’ een avondvullende cabaretvoorstelling.

Na deze succesvolle voorstelling is hij de theater ingegaan met de voorstelling 'Amai' 

Vanavond ziet u een try-out van het programma 'Ten Aarzel'. Een show waarin het absurdisme hoogtij viert. 

Meer over Pieter op zijn website.

José Schuringa

"Lachen is de kortste afstand tussen mensen", en misschien wel het belangrijkste in alles wat ze doet.

José Schuringa behaalde haar doctoraal Kunst en Kunstbeleid met een specialisatie theaterwetenschap aan de RuG in 2005. Daarna werkte ze in Maastricht als publiciteitsmedewerker en productieleider bij theaterproductiehuis Het Huis van Bourgondië. In 2010 studeerde ze af als regisseur en docent aan de Toneelacademie Maastricht. Daarnaast heeft ze altijd zelf gespeeld. Ze deed o.a.mee aan Cameretten, Het Leids Cabaretfestival en werd tweede bij het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sinds 2016 is ze ook te vinden in het standup comedy circuit. Ze volgt momenteel een opleiding tot trainingsacteur en samen met haar vriend heeft ze Dikke Poekie Producties. Onder deze noemer schrijven ze samen.

Meer over José op haar website.