top of page

Maandelijks krijgt u drie cabaretacts te zien, waarbij de cabaretiers het beste van hun programma gaan spelen of nieuwe dingen gaan uitproberen. U ziet een mix van nieuw talent en ervaren cabaretiers. Hieronder ziet u de speellijst voor 2018.

Hakken in het Zand: 15 december 2018

15 december 2018

In 2014 startte Jeroen Leenders met The Jeroen Leenders Experience. Doel was om elke maand een nieuw half uur à 45 minuten brengen. Niet altijd is het gehele optreden grappig in dit format. Het is net de bedoeling risico's te durven nemen en te mogen falen. Een gevaarlijke onderneming maar als het lukt, ontstaat er een magische verrassing, voor zowel hemzelf als het publiek. The Jeroen Leenders Experience zou je kunnen omschrijven als een live toegang tot de directe stream of consciousness in his head. Het opzoeken van nieuwe grenzen, het opzoeken van nieuw publiek. De shows zullen nooit hetzelfde zijn maar if you're in to it zouden ze wel eens magisch kunnen zijn, ook voor hem. Want Jeroen doet helemaal niets, alles gebeurt. If we only let it!

Jasper van der Veen is een innemende comedian met een gouden glimlach en een giftige tong. Zijn verhalende grappen komen uit zijn eigen leven, uit onverwachte hoek en altijd recht uit zijn hart.

Jasper studeerde politicologie aan de UvA en stapte in 2011 voor het eerst het comedypodium op. In 2012 en 2013 stond hij in de finales van Groninger Studenten Cabaret Festival en het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Tussendoor studeerde hij af aan kleinkunstopleiding Thopss. Na deze avonturen was Jasper vvaak te zien op het comedypodium van Toomler als lid van de ComedyTrain. Nu is het tijd voor iets nieuws en werkt hij aan zijn eerste theaterprogramma dat, zeer toepasselijk, Try-out, heet.

Hakken in het Zand: 13 oktober 2018

13 oktober 2018

Jeroens Clan is een cabaretgroep bestaande uit Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns. Al vanaf de brugklas staan ze samen op het podium. Ze brengen grappige, intelligente en scherpe sketches en liedjes die elkaar in rap tempo opvolgen.

Sinds 2013 is Jeroens Clan aangesloten bij het theaterontwikkelingsproject ‘ThinX’ van het Parktheater in Eindhoven. Onder begeleiding van regisseurs Oscar de Boer en Tim Goditiabois maakten ze twee avondvullende voorstellingen: ‘De Grote Wanstaltige Kutrevue’ (2014) en ‘Dit Moeten We Niet Willen’ (2015).
 
In het seizoen 2016-2017 werkten Bram, Jip en Matthias aan een festivalprogramma. Daarmee behaalden ze in 2018 de finale van het Leids Cabaret Festival.

Bart Melief (1982) is comedian/cabaretier, presentator en tekstschrijver. Hij speelde op diverse festivals in binnen- en buitenland en hoort sinds begin 2015 bij de harde kern van Comedy Café Amsterdam. Bart is gespecialiseerd in scherpe humor over actuele en maatschappelijke onderwerpen. 

In 2014 was hij finalist van het Leids Cabaretfestival, in 2012 won hij het Leeuwarder Cabaretfestival en in 2010 kreeg hij de persoonlijkheidsprijs van het Groningen Studenten Cabaretfestival mee naar huis. 

Op dit moment tourt Bart door Nederland met Klappen voor Bart, een autobiografische schoolvoorstelling over pesten. Daarnaast treedt hij regelmatig op als comedian of MC in de shows van het Comedy Café Amsterdam.

Anne & Lisa leerden elkaar kennen op de Dutch Academy of Performing Arts, waar zij samen afstudeerden met een cabaretvoorstelling. Het samenwerken en schrijven van eigen voorstellingen smaakte naar meer en ze besloten om als duo auditie te doen op de Koningstheateracademie, een HBO opleiding tot cabaretier. Daar studeerden zij in 2017 af met de voorstelling ‘Weltschmerz’.

In de voorstelling ‘WELTSCHMERZ’ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, geven ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.

Postersept2018.jpg

15 september 2018

Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. In 2015 ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als Spijkers met Koppen. NRC zag een 'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig' en Theaterkrant oordeelde: 'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten'.

In 2017 won ze de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Er Spoelen Mensen Aan’. Na haar debuutprogramma ging ze naar Argentinië en speelde ze met haar band op de Parade en in de theaters. Schippers was te zien als finaliste in De Slimste Mens. Begin 2018 begint ze aan haar tweede avondvullende voorstelling: ‘WAAR’.

Riza Tisserand zal komend seizoen zijn voorstelling ‘Bekeerling’ naar het theater brengen, waarin hij op zoek gaat naar de vrijheid om te zijn wie hij wil zijn, tussen verschillende werelden die allemaal hun eigen visie proberen op te leggen aan hem als moslim.

Benjamin van der Velden maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken”, schreef de jury van het eerste cabaretfestival waaraan hij meedeed (Griffioen/Zuidplein Festival) en dat hem de juryprijs uitreikte. Na het tweede festival (Groninger Cabaret Festival) zat hij terug in de trein met de persoonlijkheidsprijs in zijn tas.

bottom of page