top of page

Maandelijks krijgt u drie cabaretacts te zien, waarbij de cabaretiers het beste van hun programma gaan spelen of nieuwe dingen gaan uitproberen. U ziet een mix van nieuw talent en ervaren cabaretiers. Hieronder ziet u de speellijst voor 2019.

De avonden vinden plaats in het ZIMIHC theater Wittevrouwen (Bouwstraat 55, Utrecht). Zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.

Poster 23 maart.jpg

23 maart 2019

Aanvang 20.00 

Dorine Wiersma & Mylou Frencken

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen, lekke waterbedden en geflopte voorstellingen: geluk is Mylou en Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. In het programma Waagstukken bundelen zij hun krachten.

Ruud Smulders

Ruud Smulders moet je meemaken. En dat kan op alle denkbare manieren. Theater, televisie, radio en YouTube. (Niet privé. Privé wil je Ruud niet meemaken. Dat is voor niemand leuk.) Maar al het andere is top amusement.

 

Onverwachts, absurd, persoonlijk en maatschappijkritisch zijn woorden waar Ruud zelf totaal bij afhaakt als hij ze leest. Multidisciplinair is altijd een goed woord voor een subsidie-aanvraag en in 2014 won hij geen persoonlijkheidsprijs.

 

Al met al genoeg informatie om zonder enige verwachting te gaan kijken naar iemand die je niet kent.

 

Tenzij je hebt gekeken naar het, tot in den treuren herhaalde, 'Achter gesloten Deuren'. Dan herken je Ruud wel.

Meeuw Roovers

Meeuw Roovers maakte jarenlang deel uit van het cabaretduo Roovers & Van Leeuwen. Recent heeft Van Leeuwen besloten om uit het theatervak te stappen en dus gaat Roovers solo verder. Hij zal zichzelf opnieuw moeten ontdekken op het podium en op 23 maart kunt u daar een voorproefje van zien.

Versie 2 HIHZ feb_bewerkt.jpg

23 februari 2019

Aanvang 20.00 

Pepijn Schoneveld

In 2013 ging Pepijns eerste avondvullende cabaretshow Meneer Jongetje (regie Jessica Borst) in première. Met onder andere liederen van Jurrian van Dongen en Thomas Spijkerman. En in het seizoen 2015/1016 en 2016/2017 tourde Pepijn met zijn tweede cabaretshow Morgen klaart het op (regie Gijs de Lange). Wederom met liederen van Jurrian van Dongen en Peter van Rooijen. Op 2 februari 2017 ging zijn derde show Stante Pede in première in Kleine Bellevue in Amsterdam. Hij werd hierin bijgestaan door Raoul Heertje en Michiel de Regt. En met deze voorstelling tourt hij nog t/m maart 2019 door het land.

Daan van der Hoeven

Daan van der Hoeven is een opkomend talent in het Comedy en Cabaret wereldje, bij wie je direct een enorme eigenheid voelt. Winnaar van de Comedy Slam publieksprijs 2015, de Delft Talent Comedy Award 2015 en finalist van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2016. Jong, lief en naïef, maar ook ongeduldig en onzeker. Zoekende. Hij mag dan wel uit de sleutelstad komen, de sleutel tot geluk heeft hij nog niet gevonden. Duidelijkheid wel. Vooral in wat hij níet wil in het leven. Daan is meeslepend in zijn zoektocht naar geluk. Aan u de eer om te ontdekken hoe ver hij al gekomen is.

Vlamousse

Brigitte van Bakel en Maya van As liepen februari jongstleden door de straten van Kaapstad (lang verhaal) toen plotseling het hoge woord eruit kwam: ‘Ik wil met jou een duo worden.’ Gespannen seconden, die voelden als uren, volgden op de ontboezeming van Van As. Oksels klotsten door de spanning van een eventuele afwijzing in aantocht (en doordat het 30 graden was en ik zweet gewoon snel). Hoe dan ook. Van Bakel maakte een eind aan het lijden: ‘Ik ook met jou.’ Na deze “I do’s” was een theaterhuwelijk geboren. Allebei afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch waren ze geen vreemden wat betreft het maken van cabaret. Beiden gezegend met een fascinatie voor de schrijnende situaties die intermenselijk contact met zich mee brengen en een tot de nok toe gevuld brein vol Correspondent artikelen, politieke correctheid en documentaires over wereldleed kwamen de ideeën al gauw en verzamelden die zich in hun eerste programma: Saampies.

Poster 19 jan.jpg

19 januari 2019

Aanvang 20.00

 

Edson da Graça

Was Edson écht klaar om vader te worden? Had hij niet beter zijn school af kunnen maken? Had hij wel de juiste vrienden?

​In zijn debuutvoorstelling ‘Wakker’ vraagt Edson da Graça zich hardop af of hij de juiste keuzes heeft gemaakt in zijn leven. Zijn veelbewogen leven zorgt voor een veelzijdige kijk op de wereld en dat deelt hij graag met je.

​Edson schudt je hoe dan ook wakker met zijn hilarische, soms pijnlijk grappige levensverhalen. Hij is eerlijk, puur en confronteert zichzelf met zijn keuzes.

De grote vraag is: is Edson eindelijk wakker en kiest hij voor zichzelf?

Grof Geschud

Op een avond met Grof Geschud zouden ze iets muzikaals ten gehore kunnen brengen, misschien laten ze sketches zien of proberen ze in een kwartier tijd 10 personages neer te zetten.

Grof Geschud staat voor verrassing, voor het publiek en voor zichzelf. Laat u verrassen door dit energieke, poëtische, absurdistische cabaretduo.

Paul Schoolderman

Als organisator van Hakken in het Zand betreedt Paul Schoolderman jaarlijks één keer het podium om zijn nieuwe hersenspinsels te delen.

 

Dit keer is een beroemd boek het uitgangspunt van een voorstelling die eigenlijk over iedereen gaat. Gevoelige onderwerpen schuwt hij niet en hij laat eindelijk een keer iets meer van zichzelf zien.

Wat beweegt deze twijfelende veertiger? In Zou je dat nou wel doen? legt hij het allemaal uit. 

bottom of page