top of page

Om de maand krijgt u meerdere cabaretacts te zien, waarbij de cabaretiers het beste van hun programma gaan spelen of nieuwe dingen gaan uitproberen. U ziet een mix van nieuw talent en ervaren cabaretiers. Hieronder ziet u de speellijst voor 2020.

De avonden vinden plaats in het ZIMIHC theater Wittevrouwen (Bouwstraat 55, Utrecht). Zaal open 19:00 uur, aanvang 19:30 en 21:30 uur.

oudejaars-gaat-helaas-niet-door.jpg

22 en 23 januari

GEANNULEERD

* Vanwege de coronamaatregelen is de voorstelling van 22 en 23 januari (oorspronkelijk 18 en 19 december) geannuleerd. Heb je een kaartje gekocht? Dan heb je hier een mail over ontvangen. Heb je toch nog vragen? Stuur me een mailtje.

Paul Schoolderman

Paul Schoolderman is de oprichter en drijvende kracht achter Hakken in het Zand, maar of hij zelf ook grappig is? U gaat het merken tijdens Adempauze, zijn allereerste oudejaarsconference. In een uur neemt hij u mee door het belangrijkste nieuws van afgelopen jaar. Verwacht scherpe grappen en zoals u van het try-out podium gewend bent een compromisloos verhaal. Meer over Paul Schoolderman op zijn website.

hakken-in-het-zand-poster-17-oktober-202

17 oktober

Chris Verlaan

Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren. Ik weet me prima te vermaken in het leven. Maar met gitaar en twintig man publiek ben ik op mijn vrolijkst, zegt de frons op de foto. Open podia, huiskameroptredens, en de kleine theaterzalen op de agenda, visitekaartjes in de broekzak, en prijzen in mijn boekenkast. Ik ben een man in de maak. Meer over Chris vind je op zijn website.

Lisa Ostermann

Lisa Ostermann won afgelopen februari alle prijzen op het Leids Cabaret Festival. Haar voorstelling ‘Wat de ander wil horen’ is een mix van scherpe grappen, mooie liedjes en onverwachte wendingen. Lisa maakt ‘spannend en geestig cabaret,’ aldus de Theaterkrant. Ze heeft ‘een sterke zangstem’ (de Volkskrant) en ‘wist ook te ontroeren’ (NRC).Meer over Lisa vind je op haar website.

Poster22mei-gaat-helaas-niet-door.jpg

22 mei

GEANNULEERD

Vanwege de ontwikkelingen rondom het Corona-virus is ook deze avond helaas geannuleerd. Wil je een seintje als de kaartverkoop weer start? Stuur dan een mailtje naar cabarethakkeninhetzand@gmail.com.

Hun

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun. Beide afgestudeerd aan het Conservatorium Muziektheater begonnen zij na hun opleiding met het ontwikkelen van eigen materiaal (Nederlandstalige theaterliedjes en scènes) onder deze naam. Gewapend met piano’s, synthesizers en gouden keeltjes, pakt Hun het publiek in met vocale hoogstandjes en sympathieke brutaliteit. Meer over Hun vind je op Hun website.

Felix Heezemans

Felix Heezemans is cabaretier en stand-up comedian. Meer over Felix vind je op zijn website.

Paul Schoolderman

Paul Schoolderman. Hij is de man. De legende. De oprichter en drijvende kracht achter Hakken in het Zand. Maar of hij zelf ook grappig is? U gaat het merken. Meer over Paul Schoolderman op zijn website.

Hakken in het Zand 20 maart 202

20 maart

GEANNULEERD

Vanwege de ontwikkelingen rondom het Corona-virus is deze avond helaas geannuleerd. Heb je een kaartje gekocht? Dan krijg je je geld automatisch teruggestort.

Kirsten van Teijn

Meer over Kirsten op haar website.

Johan Goossens

Johan Goossens is cabaretier en schrijver. Hij publiceerde twee columnbundels, onder andere over zijn werk op een ROC. Meer over Johan op zijn website.

Ronald Snijders

Ronald Snijders (1975) is absurdist, schrijver en programmamaker. Momenteel speelt hij zijn theatershow Groot Succes 2. Zijn voorlaatste programma WELKE SHOW werd genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van dat seizoen. Elke vier jaar presenteert Snijders De Schrikkelkalender de scheurkalender die hij voor ieder schrikkeljaar schrijft met Fedor van Eldijk. Zijn meest recente boek is Kopdichtbundel (2017), een verzameling gedichten bestaande uit krantenkoppen die hij wekelijks in Het Parool publiceerde. Meer over Ronald op zijn website.

Poster17jan.jpg

17 januari 2020

Aanvang 20.00 

Pieter Jouke

In 2000 stapte Pieter Jouke voor het eerst op het podium als komiek. Dat smaakte naar meer en in 2004 stortte hij zich volledig op zijn comedy carrière. Hij maakte avondvullende cabaretprogramma's en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op. Daarmee staat hij zelfs in het Comedycanon van de Volkskrant. Pieter schreef 3 boeken, rende 10 marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verscheen regelmatig op televisie in o.a. Koppensnellers, CQC, Staat van Verwarring en Padoem Patsss.

Rosa da Silva

Rosa da Silva won in april 2019 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival, in een sterke finale in De Kleine Komedie. Bij Theaterbureau De Mannen gaat ze werken aan haar eerste avondvullende theaterprogramma; de première staat gepland voor het najaar van 2020. Vanaf oktober 2019 is Rosa, met de andere twee finalisten, te zien in de AKF Finalistentournee. Ook toert ze door het land met andere comedians in de tour van Cabarestafette.

Marco Lopes

Marco Lopes is cabaretier en acteur. Hij studeerde aan de Koningstheater Akademie in Den Bosch. In 2015 won Marco de juryprijs tijdens de Comedyhuis Comedy Competitie en in 2016 stond hij in de finale van het Leids Cabaret Festival. Hij speelde in de toneelvoorstelling 'to be or not to be' van het Zuidelijk Toneel. Verder was Lopes te zien in diverse commercials en gastrollen. Hij speelde in de korte movie 'Burtman' waarmee hij in 2017 de 'Haagse Oscah' won. Vanavond gaat hij try-outen voor zijn tweede avondvullende voorstelling Wees Blij.

Benjamin van der Velden

Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn.

bottom of page